Himolla løftestole

Fordobling på to år: Salg af motorstole til ældre eksploderer

Løftestole er en kærkommen hjælp til at komme op af stolen for især ældre danskere, og de senere år er salget af de særlige stole eksploderet herhjemme. Især plejepersonale påskønner udviklingen.

 

Med alderen bliver det konstant vanskeligere at komme op af lænestolen, men der er hjælp at hente. Nu er det nemlig muligt at blive hjulpet op af en løftestol med elmotor, og den mulighed har rekordmange danskere opdaget.

 

Vi har oplevet et decideret boom i efterspørgslen på løftestole de seneste år, og rent faktisk er vores salg fordoblet i forhold til for bare to år siden, fortæller direktør Lene Witt Johansen fra Møbelkæden, der forhandler og lagerfører løftestole fra den tyske producent Himolla.  

 

Plejehjem er storaftagere

En stor del af rekordsalget kan tilskrives, at plejesektoren har fået øjnene op for løftestoles fordele. Plejepersonalets arbejde bliver mindre opslidende, fordi løftestolene minimerer antallet af tunge løft i hverdagen. For den enkelte ældre er det ifølge Lene Witt Johansen en fordel at have en løftestol, fordi den ældre også kan sove til middag i stolen.

 

Ud over løftefunktionen er der også forskellige afslapningspositioner, hvor ryglænet kan køres ned, og benstøtter køres op uafhængigt af hinanden. På den måde får man en meget mere fleksibel sidde- og hvileplads, hvor behageligheden er i højsædet, forklarer Lene Witt Johansen, der bakkes op af Lene Damm, der er centerchef hos OK-Fondens plejecenter Baeshøjgård.

 

Vi skal ikke lejre borgeren i eksempelvis en seng, hvis det bliver nødvendigt med et hvil, og derudover sikrer   stolens funktioner også, at borgeren får en god position at hvile sig i. Både borgeren og medarbejderne bliver skånet for den fysiske belastning, samtidig med at vi får mere tid til at pleje borgerne eller lave aktiviteter med dem. Betjeningen af stolen er nem, så vi behøver ofte slet ikke at være med, siger Lene Damm.

 

For plejecentret har det også været et plus, at Himolla-stolen kan løfte højt, men samtidig ligner et almindeligt stuemøbel, der passer godt til de andre møblers hjemlige stil.

 

Popularitet fortsætter

Lene Witt Johansen forudser, at salget fortsætter med at sætte nye rekorder fremadrettet. Mange plejehjem vil selv investere i stolene på grund af de mange åbenlyse fordele. Samtidig har andre kunder også fået øjnene op for mulighederne og funktionerne, der har en større indvirkning på købsbeslutninger i dag. I private hjem er der også et stort behov for hjælpemidler, så den ældre bedst muligt gør sig uafhængig af hjemmehjælpen, forklarer hun.

 

Hurtig levering

Himolla-stolen fås i over 80 forskellige udgaver, og der findes specialudviklede modeller til brugere med en vægt på over 200 kilo, så der er mulighed for at få en skræddersyet stol til den enkeltes behov. Hos Møbelkæden lagerfører man mange af stolene, så kunderne kan få løftestolen hjem i løbet af få dage.

 

Prøv selv stolen hos din nærmeste Møbelkæden butik her

 

Møbelkæden har butikker over hele landet samt afdelinger i Spanien, Færøerne, Sverige og Grønland. Møbelkæden fører en lang række møbeltyper, der henvender sig til kunder i alle aldre. www.moebelkaeden.dk